Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Áfonyás charlotte recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» Piskótához:
» 6 tojás
» 12 dkg piskótához való liszt
» 12 dkg xilit
» 1 tk sütőpor
» áfonyalekvár
» Töltelékhez:
» 10 dkg xilit
» 50 dkg túró
» 1 csomag zselatn
» 4 dl tejszín
» 25 dkg aszalt áfonya
» 1 dl áfonyalé
» 1 tk.vanília aroma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először megsütjük a piskótát Az egész tojásokat habosra keverjük a xilittel,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük a masszát és készre sütjük.tűpróbával ellenőrizzük..Mikor megsült ,egy kicsi nyírkos konyharuhába felcsavarjuk,és hagyjuk kihűlni A kihűlt piskótát áfonya lekvárral megkenjük feltekerjük és kb fél cm vastag szeletekre vágjuk.A zselatint elkészítjük az áfonyalével és hagyjuk kihűlni.A tejszínt kemény habbá verjük.A túrót összekeverjük axilittel,,a vanília aromával a kihűlt zselatinnal és óvatosan a tejszínt és a gyümölcsöt is beleforgatjuk.Egy kb. 1,6 l gömbölyű aljú tálat folpackkal kibéleljük,ebbe szorosan egymásmellé helyezzük a tekercseket,majd ebbe töltjük a krémet és a tetejét is beborítjuk piskótákkal.Hűtőbe tesszük minimum 6-8 órát míg a zselatinos krém megköt, ekkor óvatosan kiborítjuk a formából és díszíthetjük, de így is nagyon mutatós tortánk lesz.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.19 07:47
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
egész tojásokat, sütőporral elkevert, kicsi nyírkos, kihűlt piskótát, zselatint elkészítjük, tejszínt kemény, túrót összekeverjük, vanília aromával, kihűlt zselatinnal, zselatinos krém, összekeverjük, beleforgatjuk, felcsavarjuk, konyharuhába, Sütőpapirral, ellenőrizzük, áfonyalekvár, díszíthetjük, zselatinnal, elkészítjük, feltekerjük, piskótákkal, Töltelékhez, áfonyalével, tekercseket, egymásmellé, Piskótához, beborítjuk, tűpróbával, zselatinos, hozzáadjuk, sütőporral, kibéleljük, szeletekre, folpackkal, piskótához, Piskótához, tojás, piskótához való liszt, xilit, sütőpor, áfonyalekvár, Töltelékhez, xilit, túró, csomag zselatn, tejszín, aszalt áfonya, áfonyalé, vanília aroma,
Királyhalom !
0 komment 9 ember kedveli
Szalonnába göngyölt harcsafilé, dijoni mustáros, gyöngyhagymás burgonyával.
0 komment 8 ember kedveli
Titkos epertorta
0 komment 6 ember kedveli
Fahéjas cseresznyebefőtt!
0 komment 2 ember kedveli
Tejszínes-spárgás penne.
0 komment 3 ember kedveli
Mézeskalács
1 komment 9 ember kedveli
Gesztenyekifli
0 komment 5 ember kedveli
Zöldséges húsrolád !
0 komment 10 ember kedveli
GÖCSEJI SERTÉSJAVA !
0 komment 19 ember kedveli
Töltött "kagyló"
0 komment 6 ember kedveli
Lustaasszony sütije
0 komment 15 ember kedveli
Csípős grillezett csirkemáj bacon köntösben
1 komment 5 ember kedveli
Rántott fasírt
1 komment 2 ember kedveli
Padlizsános tojásos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Yorkshire pudding
0 komment 3 ember kedveli
Habkönnyű sóskifli
0 komment 16 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.